Do utakmice samo razgibavanje
Ćiro traži riješenje kako osvježiti igrače

Nakon 12 sati putovanja bh. tim stigao u Tashkent

Do utakmice samo razgibavanje

Kombinovana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je u Tashkent gdje će sutra od 16.05 sati (po našem vremenu) odigrati prijateljski susret protiv A tima Uzbekistana.  

Izabranici selektora Miroslava Ćire Blaževića do krajnjeg odredišta putovali su više od 12 sati. U ranim jutarnjim satima sa Aerodroma Sarajevo krenuli su prema Istanbulu, gdje su imali šestosatnu pauzu i čekanje leta za Tashkent. Najteži dio puta bio je let od turske prijestolnice do najvećeg uzbekistanskog grada koji je trajao više od četiri sata.

Prema informacijama koje smo dobili od Elmira Pilava sekretara našeg nacionalnog tima, igrači su odmah otišli na spavanje, obzirom da su u hotel stigli oko ponoći po lokolnom vremenu.

Do utakmice sa Uzbekistanom, naš nacionalni tim neće odraditi niti jedan trening, a planirano je samo jutarnje razgibavanje u krugu hotela u kojem je smještena bh. ekspedicija.

Inače, u Uzbekistanu su ozbiljno shvatili gostovanje našeg nacionalnog tima obzirom da će im ovo biti generalna proba pred nastavak kvalifikacija i utakmicu protiv Japana. Sa druge strane Ćiri će meč u Tashkentu poslužiti da provjeri određene igrače, odnosno da se uvjeri u potencijel pojedinih igrača koji kucaju na vrata A tima.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije