Doboj Istok stvara tim za titulu

Imaju visoke ambicije

Doboj Istok stvara tim za titulu

E. Oštraković

Nogometaši Doboj Istoka nalaze se na zasluženoj pauzi. Ipak za razliku od nogometaša Uprava ovog kluba vrijedno radi na poboljšavanju uslova za svoje nogometaše ali i na sklapanju igračke križaljke za nastavak prvenstva.


"Prvu polusezonu smo završili na šestoj poziciji što i nije tako loše. Ipak pokušat ćemo da ostvarimo svoj zacrtani cilj sa početka sezone a to je plasman u viši rang. Za prvim mjestom zaostajemo 8 bodova i ta prednost nije nedostižna. Za sada niko od igrača nije izrazio želju za odlaskom tako da očekujemo da ekipa ostane na okupu. Naravno, u pregovorima smo sa nekoliko igrača, za koje vjerujemo da će odmah zauzeti mjesto u prvih jedanaest i da će biti istinska pojačanja u narednoj polusezoni. Početak priprema zakazali smo za 2. februar tako da imamo dovoljno vremena da posložimo sve kockice", rekao je predsjednik kluba, Izet Hodžić.

U sklopu kluba djeluje i omladinska škola nogometa, koja u posljednje vrijeme ostvaruje sjajne rezultate a svake sezone nekoliko dječaka iz juniora bude prekomandovano u prvi tim.

"Ipak ono što moram spomenuti jesu sjajni rezultati naše omladinske škole koja svake godine sve više napreduje i koja nam je istinska zvijezda vodilja i predstavlja naš ponos", završio je Hodžić.

U drugom dijelu sezone Doboj Istok će pokušati da pomrsi planove trenutnom lideru ekipi Omazića te da tako ostvari plasman u viši rang. U prvom kolu nastavka sezone odmah će imati derbi utakmicu protiv drugoplasirane ekipe Trešnjevke na domaćem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi