Dodik pomaže gradnju stadiona Slavije

Dodik pomaže gradnju stadiona Slavije

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas kako će vlada na čijem je on čelu obezbijediti pola miliona KM za završetak gradnje stadiona Fudbalskog kluba Slavija. Dodik ovim namjerava pomoći klubu iz Lukavice kako bi se stekli uslovi da se utakmice ovog kluba igraju u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS, a prenosi SRNA.

Dodik je u društvu svog ministra za porodicu, omladinu i sport manjeg bh. entiteta Proke Dragosavljevića, razgovarao danas u Banja Luci sa rukovodstvom i igračima Slavije.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evropa ligu Slavija" igra 16. jula sa danskim Aalborgom, dok je revanš sedam dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.