Dodjela nagrada 08.01. u “Domu mladih”

Izbor fudbalera BiH 2008.

Dodjela nagrada 08.01. u “Domu mladih”

SportSport.ba

Svečana ceremonija dodjela nagrada u “Izboru fudbalera BiH 2008.” održaće se u četvrtak, 08. januara u sarajevskom “Domu mladih” uz direktan prenos na Mreži Plus.

Izbor u organizaciji našeg portala SportSport.ba prvi je ovakve vrste, a biće nagrađeni fudbaleri koje žiri sastavljen od novinara iz brojnih sportskih redakcija širom Bosne i Hercegovine ocijeni za najbolje u godini koja je na izmaku.

Deset bosanskohercegovačkih fudbalera za prestižnu titulu „Najbolji fudbaler BiH u 2008“ nominovao je Sergej Barbarez, dok su u preostalih 13 kategorija "selektori" bili urednici i novinari medija iz cijele naše države, te za naj navijačku grupu forumaši SportSport.ba. U glavnoj konkurenciji, za nagradu kojoj smo dali simboličan naziv “Idol nacije” nominovani su:

 - Zvjezdan Misimović (Wolfsburg)
 - Edin Džeko (Wolfsburg)
 - Vedad Ibišević (Hoffenheim)
 - Sejad Salihović (Hoffenheim)
 - Saša Papac (Glasgow Rangers)
 - Emir Spahić (Lokomotiv)
 - Kenan Hasagić (Istanbul Buyuksehir Belediyespor)
 - Miralem Pjanić (Lyon)
 - Senijad Ibričić (Hajduk)
 - Haris Handžić (Sarajevo)

U žiriju koji glasa u “Izboru fudbalera BiH 2008." su: Seid Teftedarija (Hayat TV), Oleg Lokmić (Dnevni avaz), Siniša Trkulja (Euroblic), Sinan Sinanović (San), Dario Lukić (Dnevni list), Bakir Tiro (Nezavisne novine), Belmin Karamehmedović (BHT 1), Sabahudin Vugdalić (OBN), Mirza Trbonja (Avazov Sport), Jasmin Ligata (Oslobođenje), Kemal Ahmetović (FTV), Sabahudin Topalbećirević (Pink BH), Emir Haračić (SportSport.ba). Nominacije u svima kategorijama pogledajte OVDJE.

Za nominovane fudbalere možete glasati i Vi i to OVDJE, a fudbaler koji bude osvojio najviše glasova u ovoj anketi ponijeće titulu: „Najbolji fudbaler BiH u 2008 po izboru čitalaca SportSport.ba”.

Direktan prenos svečane dodjele nagrada možete gledati u četvrtak, 08. januara, od 20 sati u programu Mreže Plus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.