Đokanović: Produženje saradnje je za mene trenutno najbolji korak

Mladi igrač Sarajeva produžio ugovor

Đokanović: Produženje saradnje je za mene trenutno najbolji korak

E. Čaušević

Mladi bh. fudbaler Andrej Đokanović danas je zvanično produžio ugovor sa FK Sarajevo.

Đokanović je prošao omladinske kategorije bordo kluba, a ovog ljeta priključen je prvom timu. Ovaj 18-godišnjak je imao ugovor do kraja ove sezone, ali je nagrađen za dobre partije.

Naime, kako je SportSport.ba jutros pisao Sarajevo je produžilo ugovor sa Đokanovićem do ljeta 2024. godine. Mladi veznjak kluba s Koševa poručio je da je to pravi korak za njega u ovom trenutku.

"Smatram da je produženje saradnje pravi korak za mene u ovom trenutku. Zadovoljan sam pruženim partijama ali znam da mogu mnogo više. Imam povjerenje ljudi iz kluba i dat ću sve od sebe da u narednom periodu budem još bolji", rekao je Đokanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na produženje ugovora osvrnuo se i koordinator za sportska pitanja FK Sarajevo, Emir Hadžić, koji je izjavio da se nastavlja raditi na promociji igrača iz omladinskog pogona.

"Nastavljamo raditi kao i do sada, radimo na promociji igrača iz omladinskog pogona. Trenutno u prvom timu imamo 10 igrača iz Akademije FK Sarajevo i svi su oni neizostavne karike. Uz naše iskusne igrače akademci će u narednom periodu napredovati i postati okosnice FK Sarajevo, te reprezentativnih selekcija", izjavio je Hadžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Svak čast. Drago mi je što je ovoliki broj akdemaca u prvom timu ipak posljedica strategije, a ne incidenta ili spleta okolnosti. Ovakav način rada je jedini ispravan put ka boljim rezultatima, jer mi novca za dovođenje kvalitetnih igrača nemamo. Nadam se samo da će se smanjiti i broj škart igrača iz Hr i Srbije koji nas na godišnjem nivou puno koštaju, ne prave prevgu na terenu i zauzimaju mjesto djeci poput Đokanovića i njemu sličnih. Sretno!
7 0
Edin Merlin
Bravo!!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi