Đoković sretan Monacu, deklasiran Clermont

Najbolji teniser svijeta izveo početni udarac

Đoković sretan Monacu, deklasiran Clermont

Edmir Škorić

Monaco je u posljednjem susretu 33. kola francuske Ligue 2 deklasirao Clermont s 4:0 i dodatno učvrstio poziciju broj 1.

Monaco je večerašnjom pobjedom došao na sedam bodova zalihe u odnosu na drugoplasirani Nantes, odnosno osam u odnosu na trećeplasirani Guingamp.

 

Do kraja prvenstva je još pet kola, a tri prvoplasirana ulaze u elitno društvo francuskih klubova. Monaco četvrtoplasiranom Angersu "bježi" 10 bodova i nema dileme da će momčad Claudija Ranierija igrati u društvu PSG-a, Marseillea, Lyona i drugih naredne sezone.

 

Valere Germain je u 16. načeo mrežu 17-plasiranom Clermonta, a u finišu prvog dijela Nabil Dirar pogađa za 2:0. U nastavku su za 3:0 i 4:0 strijelci Lucas Ocampos i Emmanuel Riviere. 

 

Ono što moramo svakako napomenuti je da je početni udarac na večerašnjem susretu izveo najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji već godinama boravi u Monte Carlu, gdje je u nedjelju osvojio turnir ATP Masters 1000 serije, pobijedivši Rafaela Nadala u dva seta.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 33. kolo:

Monaco - Clermont 4:0 (Germain 16, Dirar 45, Ocampos 79, Riviere 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.