Dolaze Serdarević, Bešlija, Memišević...
Bešlija bi bio veliko pojačanje za Želju

Sutra prozivka u FK Željezničar

Dolaze Serdarević, Bešlija, Memišević...

Novi trener, osposobljeni reflektori i u mnogome izmjenjeni igrački kadar na kojeg će računati Demir Hotić, novi šef struke Željezničara, glavne su karakteristike premijerligaša sa Grbavice koji će sutrašnjom prozivkom (9.30 sati) započeti pripreme za proljetni dio sezone.

Hotić je u Sarajevo stigao danas, a prema najavama koje smo dobili sa Grbavice, dres Željezničara u zimskom prelaznom roku trebalo bi obući nekoliko provjerenih i iskusnih fudbalera.

Dolazak bivšeg A reprezentativca BiH, Mirsada Bešlije, gotovo je završena stvar, a veliki su izgledi da se u Želju vrati i Damir Memišević, bivši mladi reprezentativac naše zemlje, koji je sa Grbavice otišao u Rusiju. Takođe, sve izvjesnije je da će u Dolinu ćupova stići i Nedžad Serdarević, nekadašnji prvotimac mostarskog Veleža, koji je okončao epizodu u slovenačkom Primorju iz Ajdovščine.

Što se tiče odlazaka, za sada je napuštanje Grbavice najavio samo Nermin Jamak, koji je zatražio papire, a o njegovom zahtjevu očitovaće se Predsjedništvo kluba. Takođe, na prvoj prozivci se neće pojaviti Predrag Šimić, koji je dobio produženi odmor zbog privatnih obaveza, a neizvjesno je da li će se Hotiću odazvati Edin Cocalić i Samir Bekrić, dvojica ponajboljih igrača Željezničara u prvom dijelu sezone, koji su izrazili želju za odlazak u inostranstvo.

„Svi igrači su pod ugovorom i očekujemo da se pojave na sutrašnjoj prozivci. Oni koji neopravdano izostanu biće sankcionisani u skladu sa klupskim pravilnikom“, poručili su sa Grbavice.

Plavi će do kraja mjeseca trenirati u Sarajevu, dva puta dnevno, a 31. januara je planiran odlazak u Njemačku, gdje će Hotićevi izabranici odigrati nekoliko kontrolnih utakmica sa kvalitetnim rivalima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.