Domaći remi Prcićevog Sochauxa, četiri puta 1:1

Ligue 1, 14. kolo

Domaći remi Prcićevog Sochauxa, četiri puta 1:1

Fudbaleri Sochauxa uspjeli su 14. kolu francuske Ligue 1 izbjeći domaći poraz od Bastije, te na kraju osvojiti bod u remiju koji je završen sa 1:1.

Svoje mjesto u početnom sastavu Sochauxa kojem ove sezone ne cvjetaju ruže ponovo je našao mladi reprezentativac BiH Sanjin Prcić koji je oigrao do 60. minute. Domaći sastav bio je u zaostatku od jednog gola od 31. minute susreta od koje su gosti vodili golom Boudebouza.

Ipak, Mayuka je u 74. minuti pogodio za konačnih 1:1 i veoma važan bod za klub iz “grada automobile” kojem do kraja sezone predstoji grčevita borba za opstanak. 

Da stvar bude interesantnija pobrinuli su se i fudbaleri na ostalim francuskim terenima, jer su još čak tri susreta završena identičnim rezultatom 1:1.

Lyon je imao vodstvo od 17. minute golom Gomisa na svom Gerlandu protiv Valenciennesa, ali je Bahebeck u 66. pogodio za konačnih 1:1 i podjelu bodova, a istim rezultatom su se okončali susreti Montpellier – Guingamp i Rennes – Bordeaux.

Interesantno je izdvojiti I da je Rennes do vodstva stigao u 63. minuti preko Kana-Biyika, a da je Diabate samo 60 sekundi kasnije izjednačio naravno za, u ovom kolu francuske Ligue 1 popularnih, 1:1.

Zasluženu gostujuću i jedinu pobjedu ovome terminu 14. kola francuske Ligue 1, upisali su fudbaleri Lorienta na gostovanju kod Eviana rezultatom 0:3. Gosti su u vodstvo stigli već na samome početku susreta u 7. minut preko Aboubakara, isti fudbaler samo šest minuta kasnije povisio je na 0:2. Vodstvo gostiju na 0:3 povisio je Diallo sigurno izvedenim jedanaestercem, da bi tačku na "i" stavio Youffre u 87. minuti golom za 0:4.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 14. kolo
Evian TG – Lorient 0:4 (Aboubakar 7, 13, Diallo 82, Youffre 87)
Lyon – Valenciennes 1:1 (Gomis 17 / Bahebeck 66)
Montpellier – Guingamp 1:1 (Cabella 69 / Giresse 77)
Rennes – Bordeaux 1:1 (Kana-Biyik 63 / Diabate 64)
Sochaux – Bastia 1:1 (Mayuka 74/ Boudebouz 31)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.