Domaći se navijači konačno radovali
Manucho je bio noćna mora za golmana Malavija...

AKN - Grupa A

Domaći se navijači konačno radovali

Edmir Škorić

U drugoj utakmici grupe A domaćin je došao do prve svoje pobjede na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija. Angola je potpuno zaslužbeno sa 2:0 slavila protiv Malavija.

Čitavu su utakmicu igrači Angole dominirali i bilo je očigledno da će ostvariti svoju prvu pobjedu. Od prvog sudijskog zvižduka Angolci su krenuli sa većom željom da dođu do pobjede. U 20. minuti jednu dugu loptu domaćih igrača izbija golman Sanudi, ali samo do Flavija koji sa ruba šesnaesterca poluvolejom šutira iznad gola.

Sanudi je bio na mukama i trinaest minuta kasnije, kada je Manucho dobio loptu na petnaestak metara i dobro šutirao. Bila je to jedna od najboljih šansi za Angolu u prvih 45 minuta.

Na samom otvaranju druge dionice Angola dolazi do zasluženog vodstva. Prethodno je Manucho dva puta šutirao glavom preko gola. Djalma je prošao lijevom stranom, okrenuo se i desnom nogom centrirao ravno na glavu Flavija koji matira golmana Malavija za erupciju oduševljenja.

Samo pet minuta kasnije igrači u crveno-crnim dresovima dolaze do novog pogotka i erupcije oduševljenja na stadionu. Manucho je ukrao loptu Mpondi, kapitenu Malavija, te bez puno problema matirao Sanudija. Napadač Mantorras koji je ušao u nastavku u 68. minuti izveo je slobodni udarac, no metar-dva iznad gola Malavija.

Veliku predstavu pružili su svojim navijačima igrači Angole, posebno Manucho koji je bio ključ svakog napada angolske reprezentacije. Ovom utakmicom okončano je drugo kolo grupe A. Sutra su na rasporedu mečevi grupe B.

Grupa B:
Mali - Alžir 0:1
Angola - Malavi 2:0 (Flavio 48', Manucho 53')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.