Domaćin blizu polufinala
Dvostruki strijelac za JAR: Parker

Kup Konfederacija u JAR

Domaćin blizu polufinala

Fudbalska reprezentacija Južnoafričke Republike, domaćin narednog Mundijala 2010. godine, na dobrom je putu da se plasira u polufinale Kupa Konfederacija.

Domaćin je u meču drugog kola Grupe A nadigrao Novi Zeland sa 2:0. Bila je to zanimljiva i dinamična predstava pred oko 40.000 gledalaca.

Dvostruki strijelac i prvo ime meča bio je Parker. Prvi put je mrežu Novozelanđana pogodio u 21. minutu da bi konačan rezultat postavio u 52. minutu.

U posljednjem kolu selekciji JAR potreban je remi ili pobjeda protiv Španije da bi bila siguran učesnik polufinala.

Šansu da se plasira među četiri najbolja tima na ovogodišnjem Kupu Konfederacija ima i reprezentacija Iraka, predvođena selektorom Borom Milutinovićem koja je veliki favorit u duelu sa Novim Zelandom, ali će osim ubjedljivijeg trijumfa nad N. Zelendom priželjkivati i pobjedu Španije.

TABELA
Španija      2 2 0 0   6:0 6
JAR            2 1 1 0   2:0 4
Irak           2 0 1 1   0:1 1
N. Zeland   2 0 0 2   0:7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.