Domaćin ostao bez finala Eura nakon penal lutrije
Foto: UEFA

Holanđani savladali Engleze u polufinalu Evropskog prvenstva

Domaćin ostao bez finala Eura nakon penal lutrije

Italijani su saznali protivnike u finalu Evropskog kadetskog prvenstva pošto je Holandija večeras u drugom polufinalnom duelu boljim izvođenjem penala eliminisala domaćina, selekciju Engleske. Regularni tok susreta je završen rezultatom 0:0.

I tokom regularnih 80 minuta je viđena dosta dobra predstava na stadionu Chesterfielda, ali golova nije bilo, pa je o pobjedniku polufinalnog duela između Engleske i Holandije odlučivala penal serija.

Penal serija je donijela veliku neizvjesnost. Bili su precizni i jedni i drugi, ali onda u šestoj seriji holandski golman brani udarac Baloguna sa 11 metara, pa Holanđani nakon 6:5 u penal seriji dolaze do plasmana u finale.

Finalni duel Holandije i Italije je na rasporedu u subotu, 20. maja, sa početkom u 18:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije