Domaćini sigurni
Gervinho je ponovo bio najbolji igrač Lillea

Le Championat

Domaćini sigurni

U pet utakmica 15. kolo francuske lige u četiri su slavili domaći timovi, dok je jedini bod odnio Grenoble našeg Mehmeda Baždarevića.

Lille nije imao problema sa Valenciennesom kojeg su savladali s visokih 4:0. Frau je u 41. minuti nečeo mrežu gostiju, a u nastavku utakmice su još Gervinho dva puta i Cabaye iz penala pet minuta prije kraja, završili posao.

PSG je na Parku Prončeva s minimalnih 1:0 bio bolji od Auxerea. Jedini gol na utakmici postigao je Clement u 66. minuti utakmice.

Identične pobjede su ostvarili Sochaux protiv Nice, kao i Toulose protiv Boulognea. Mikari je u 29. minuti pogodio za Sochaux, dok je Fofana minutu ranije donio pobjedu Touloseu.

Jedinu utakmicu bez pobjednika su odigrali Lorient i Grenoble. Cesar je u 32. minuti donio prednost Lorientu, da bi Matsui i Juan preokrenuli rezultat u korist Mešinog tima. Pobjedu je Grenoble ispustio u 92. minuti kada je Gameiro donio bod Lorientu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.