Domagoj Vida potpisao za Bayer

Trakavica danas okončana

Domagoj Vida potpisao za Bayer

Edmir Škorić

Mladi hrvatski reprezentativac i kapiten Osijeka, Domagoj Vida, potpisao je za njemački Bayer iz Leverkusena.

Bayerov skaut na ovim prostorima je bivši hrvatski reprezentativac Boris Živković, koji je za index.hr potvrdio transfer mladog Domagoja Vide u redove Apotekara.

"Ne smijem ništa komentirati, ali istina je. Vida je novi igrač Bayera", kazao je Živković za index.hr.

Navodno, Osijek će za Vidu dobiti dva miliona i 400 hiljada eura odštete, a Vida će put Leverkusena krenuti krajem ove sezone. Potpisao je na pet godina.

Zdravko Mamić je najavljivao Vidu u redovima Dinama, no do toga nije došlo, pa se talentirani branič skrasio u trenutno jednom od najjačih njemačkih momčadi. I portugalski duo Porto - Sporting je bio zainteresovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.