Donadoni na klupi Udinesea?
Roberto Donadoni želi ponovo "na posao"

Sprema se otkaz Pasqualeu Marinu

Donadoni na klupi Udinesea?

Roberto Donadoni, bivši selektor fudbalske reprezentacije Italije, mogao bi uskoro ponovo biti na trenerskoj klupi. Naime, riječ je o mjestu šefa struke Udinesea koji se nalazi u vrlo teškoj situaciji.

Samo dva osvojena boda u prethodnih osam mečeva obiljno su uzdrmali „stolicu“ sadašnjeg trenera Pasqualea Marina, a mediji već špekulišu sa imenom Roberta Donadonija kao prvog kandidata.

„Nisam se bavio trenerskim poslom šest mjeseci i želim se vratiti u posao koji jako volim. Ako postoji klub koji ima jasnu koncepciju s jedinstvenim ciljem   spreman sam da se pridružim. Pri tome mislim i na Udinese“, istakao je Donadoni, dodavši da razumije položaj trenera Marina.
„Nažalost, takve stvari se dešavaju u našem poslu. Nije mi jasno zbog čega je Udinese u krizi jer ima odličnu ekipu. Vjerovatno im nedostaje samopouzdanja“, naglasio je Donadoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.