Donesena odluka o broju stranaca i sistemu takmičenja Premijer lige

Sasvim novi format takmičenja u BiH

Donesena odluka o broju stranaca i sistemu takmičenja Premijer lige · Udarna vijest

Endin Čaušević

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku o sistemu takmičenja za narednu sezonu Premijer lige BiH na današnjoj sjednici.

Na današnjoj sjednici rasplavljalo se o mnogim temama, a u centru pažnje bio je sistem takmičenja u Premijer ligi BiH. Odlučeno je da se ovaj sistem promijeni, te će se naredne sezone u Premijer ligi igrati trokružni sistem.

Također, raspravljalo se i o broju stranih igrača u zapisniku za jednu utakmicu. Donesena je odluka da će biti smanjenja stranaca, te da će klubovi moći koristiti na utakmici u zapisniku četiiri strana fudbalera umjesto dosadašnjih šest.

Top Komentari

Jasmem
Jeli celik druga liga?Gonite ih vise u pm.
11 22
Zenicanin
Cuj ovog, Jel čelik druga liga. JA BOLESTI. Neće bh fudbal biti kvalitetniji smanjenjem broja stranaca, to nema veze s tim, bit će bolje kad bude bolja infrastruktura, kad se skloni politika, kad se bude vise para itd itd
19 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije