Donesena odluka o smanjenju Prve lige Republike Srpske

Sa 12 na 10 klubova

Donesena odluka o smanjenju Prve lige Republike Srpske

S. Mlaćo

Izvršni odbor Nogometnog saveza Republike Srpske, pod predsjedanjem predsjednika Mile Kovačević, donio je odluku na sastanku u Banjoj Luci, da se smanji broj klubova u Prvoj ligi Republike Srpske kako bi se povećala kvaliteta takmičenja.

Odluka je donesena godinu dana ranije. Od sezone 2019/2020. u elitnom FSRS takmičenju umjesto 12 klubova nastupat će 10, a prvenstvo će se odvijati po trokružnom sistemu.

"Nova sezona Prve lige RS počinje 11. avgusta ove godine i igrati će se sadašnji sistem, 22 kola, a zatim play off i dodatnih 10 kola. Klubovi su obavezni da igraju sa jednim igračem do 21 godine tokom cijelog takmičenja ili Kupa", saopćeno je iz ovog Saveza.

Izvršni odbor FS RS je utvrdio sastav prve, druge i regionalne lige FSRS za sezonu 2018/2019. Odlučeno je da se Mladost iz Rogatice zamijeni u drugoj ligi RS Grupe Istok umjesto Napredka iz Donjeg Šepka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi