D'Onofrio: Juventusu će se vratiti titule

D'Onofrio: Juventusu će se vratiti titule

Advokat bivšeg predjsednika Juventusa Luciana Moggija, Paco D'Onofrio ističe da će Juventusu biti vraćene dvije titule i da su već sadašnji dokazi dovoljni, te da nema potrebe da se čeka ishod suđenja u Napoliju.

Paco D'Onofrio kaže kako ima nove dokaze koji su do sada skrivani kako bi se time uticalo na pravdu, a dostavile su mu ih "krtice iz tužilaštva". Riječ je o dokazima koji ukazuju da je počasni predsjdnik Intera Facetti koji je preminuo godinu prije nego je donesena presuda Juventusu, ulazio u prostorije sudija na poluvremenu nekih utakmica, te razgovori u kojima je tažio da neke mečeve arbitriraju određene sudije.

Na suđenju u Napoliju bi se trebao pojaviti i predsjednik Intera, Massimo Moratti koji je izostanak sa prošlog suđenja pravdao putem u Ameriku.

Nedavno je i jedan od ljudi koji su vodili istragu o Calciopoliju, policajac Franco Zampa u svojoj knjizi otkrio kako nije bilo nikakvih dokaza protiv Luciana Moggija i Juventusa, te da je u pitanju bila farsa.  S obzirom na tenutnu situaciju Juventusu će se najvjerovatnije vratiti dvije titule koje su im bez razloga oduzete, međutim ima tu još gubitaka koji će se teško vratiti Staroj dami, poput gubitka od oko 200 miliona eura, odlazak nekih glavnih igrača....

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.