Donosimo uporedne grafikone svih liga
Potpuno jednistven sadržaj na bosanskohercegovačkom web prostoru

Novo na SportSport.ba

Donosimo uporedne grafikone svih liga

SportSport.ba

Prije mjesec dana pokrenuli smo bazu tabela i rezultata domaćih i stranih takmičenja i tada smo napisali da se radi o tek prvoj fazi, prvom koraku ka potpunom statističkom centru bosanskohercegovačkog sporta.

U januaru smo napravili prvi korak, a danas vam predstavljamo drugi u nizu. Portal SportSport.ba donosi vam grafičke prikaze stanja na tabelama sportksih takmičenja.

Kroz naše grafikone možete gledati krivulje za jedan klub ili porediti dva, tri ili sve klubove jedne lige. Možete pratiti kretanje kubova prema poziciji na klasičnoj tabeli, poredeći broj osvojenih bodova, ali i upoređivati ih po broju pobjeda, poraza ili nerješenih utakmica, kao i po broju postignutih ili primljenih bodova. Uz to, sve te podatke možete razvrstati gledajući sve utakmice u sezoni, ili samo domaće ili samo gostujuče utakmice. Jednostavno, kroz grafikone portala SportSport.ba sada možete dobiti grafički prikaz svih značajnih ekipnih podataka.

Ove tabele donosimo pred nastavak sezone u fudbalskoj Premijer ligi, međutim, na našem portalu jednake podatke možete dobiti za sve ranije sezone PL BiH, te za lige petice, Ligu prvaka i Evropsku ligu, niže bh. fudalske lige, Košarkaško prvenstvo BiH za muškarce ili žene, niže košrakaške lige ili najznačajnije evropske košarkaške lige. Pratimo i Rukometno prvenstvo BiH i za muškarce i žene, Ligu prvaka u rukometu, te najjače evropske rukometne lige, odbojku i još mnogo toga.

Da biste pristupili grafikonima, jednostavno kliknite na dugme “TABELE” u našem meniju, odaberite ligu koju tražite, a onda kliknite na dugme “Grafikon” iznad tabele. Kretanje kroz tabele je intuitivno i vrlo jednostavno se možete vratiti sa grafikona na tabelu, pregledati sve rezultate u sezoni za jedan ili sve klubove, raspored takmičenja, kao i sve ostale značajne rezultate.

A ukoliko želite grafikone koji su vama najzanimljiviji podijeliti sa prijateljima jednostavno kliknite na jednu od opcija koje nudimo i spasite sliku grafikona na svoj računar, pošaljite e-mail prijatelju ili generišite kod koji je potrebno zalijepti na forumima ili blogovima te na taj način automatski ubaciti slike grafikona.

Napominjemo da su grafikoni još uvijek u testoj fazi, te da će sve eventualne greške biti otklonjene u najskorijem vremenu.

Komentare, sugestije ili pitanja o načinima rada grafikona na našem portalu postavite na SportSport.ba forumu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.