Donovan više neće na posudbu u Evropu

Donovan više neće na posudbu u Evropu

Edmir Škorić

Iako je u posljednje vrijeme igrao na posudbi u Evertonu, najbolji američki nogometaš i čan LA Glaxyja Landon Donovan ističe kako više nema namjeru igrati u Evropi.

"Prošle sam godine uživao igrajući za Everton, ali sada osjećam da je bitnije nastaviti s odmorom i dobro se oporaviti tokom pauze između sezona. Stoga ću propustiti odlazak na posudbu", rekao je Donovan, dodavši još:

"Nisam nikada ni pomišljao otići na posudbu u drugi klub osim u Everton, no sada sam već u seriji neprestanog igranja dugoj dvije godine. Zbog toga mislim da će mi ova odluka koristiti najviše u smislu što boljih budućih nastupa za moj klub, te za reprezentaciju."

Donovan je za SAD postigao 45 golova te je najbolji strijelac reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti