Donovan: Želim se vratiti u Everton

Svidjelo mu se u Europi

Donovan: Želim se vratiti u Everton

Reprezentativac SAD-a, Landon Donovan izrazio je želju da se vrati u Premiership, tačnije u Everton.

28-godišnji ofanzivac je prošle sezone proveo deset sedmica na posudbi u Evertonu. Donovan ima ugovor sa LA Galaxyjem do 2013. godine, te uprava američkog kluba insistira na njegovom ostanku.

''Volio bih se vratiti u Everton. Volim ljude tamo, navijači su sjajni'', rekao je Donovan, te dodao:

''Također volim i Ameriku, tako da ćemo sve to uzeti u obzir i vidjeti gdje ću završiti. Sve je moguće, nadam se da ću donijeti najbolju odluku za mene. Ima još dosta vremena u ovom prelaznom roku, pa ćemo vidjeti što će se desiti.''

I prije Evertona Donovan se okušao u Europi, od 2001. do 2005. godine je nastupao za Bayer Leverkusen, a za te četiri godine odigrao je samo sedam utakmica. Druga destinacija u Europi mu je bila Bayern Munchen u kojem je igrao na posudbi od novembra 2008. godine, pa do starta MLS lige u martu 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.