Dopingovano pet Meskikanaca

Na Gold kupu

Dopingovano pet Meskikanaca

Teme:

Pet nogometaša  Meksika koji učestvuju na Gold kupu suspendovano je zbog dopinga, nakon što je u njihovim uzorcima pronađen klenbuterol.

Nogometaši  tvrde da su nevini, a za pravo im daje Antidoping agencija Njemačke, koja je upozorila sportiste iz ove zemlje da prilikom boravka u Meksiku izbjegavaju konzumaciju mesa, koje je "napumpano" klenbuterolom.

I iz Nogometnog saveza Meksika su saopštili da su igrači najvjerovatnije 18, 19. ili 20. maja jeli meso koje je sadržalo klenbuterol, pa u KONKAKAF-u razmišljaju da Meksiku dozvole da zamjene petoricu suspendovanih igrača.

Među njima se nalazi i golman PSV Eindhovena Francisco Rodrigez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.