Đorić: Velež je u formi, ali imamo šanse
Đorić optimista pred gostovanje u Mostaru...

Zvijezda gost u Mostaru

Đorić: Velež je u formi, ali imamo šanse

Edmir Škorić

Nakon što su okončani reprezentativni nastupi, ovog vikenda ponovo se na terene vraća Premijer liga BiH. Zvijezda će u šestom kolu u Mostar na noge (trenutno) trećeplasiranom Veležu.

Dvije sedmice su premijerligaški klubovi pauzirali zbog utakmica reprezentacije. No, daleko da je to bila pauza. Bar u Gradačcu su se svakodnevno pripremali, a odigrano je i nekoliko pripremnih utakmica. Zmajevi su u Laktašima remizirali sa Borcem (1:1), te je razloga za optimizam na pretek, a dodatno je poraslo samopouzdanje pred teško gostovanje.

"1:1 sa Borcem? To je bila samo pripremna utakmica"

"Moramo 'spustiti loptu', ne smije nas zavariti taj rezultat protiv Borca. Uostalom, to je bila samo pripremna utakmica, a znamo da takve trenerima služe kako bi ispitali razne varijente. Ali, ne može se poreći da smo naporno trenirali u proteklih dvije sedmice. Spremni smo za nove izazove", kazao je ofanzivac Zvijezde Zlatko Đorić u razgovoru za SportSport.ba.

Prvi izazov je već u subotu, kada će ekspedicija Zmajeva u Mostaru na stadionu Vrapčići odmjeriti snage sa Veležom koji je, slobodno možemo reći na iznenađenje svih, u samom vrhu tabele poslije pet kola. Demir Hotić je posložio sve kockice, te napravio sjajnu ekipu, unatoč brojnim gubitcima ključnih igrača ovog ljeta i raznim problemima sa kojima su se u Mostaru susretali.

"Neće biti lako i to je sasvim sigurno. Velež je u pravoj formi, što su pokazali i u Sarajevu prošlo kolo kada su savladali Olimpik. Ako se ne varam, jedini poraz doživjeli su u gradskom okršaju sa Zrinjskim. Osim toga, Zvijezda je u prošloj sezoni na njihovom stadionu 'potopljena' sa 4:0. Ipak, unatoč svim tim činjenicama, optimista sam i vjerujem da se takav scenarij neće dogoditi ovaj put. Nama je imperativ osvojiti bar jedan bod i učinit ćemo sve da to i napravimo".

Navijači očekuju da prekine golgeterski post

Zlatko Đorić je u Zvijezdu stigao iz redova nekadašnjeg bh. šampiona - Modriča Maxime, no u posljednje vrijeme se našao na udaru kritika domaćih navijača zbog golgeterskog posta.

"Da, istina je kako mi ove sezone ne ide. Borim se i trudim da pomognem ekipi, a golovi će, nadam se, doći kao plod svog tog zalaganja. Što se kritika tiče, ne ljutim se. Navijači imaju pravo biti nezadovoljni zbog loših nastupa pojedinaca ili čitavog kolektiva", kazao nam je Đorić za kraj razgovora.

Susret Velež - Zvijezda igra se od 16:30 sati na stadionu Vrapčići u Mostaru, a vodit će ga Adnan Pervan sa pomoćnicima Željkom Marićem i Sretenom Udovičićem. Dodajmo još kako će Zvijezda put Mostara krenuti sutra u 13 sati.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.