Dortmund bolji od M'Gladbacha
Nuri Sahin

U duelu dvije Borussie bolja ona iz Dortmunda

Dortmund bolji od M'Gladbacha

M. Maksimović

U prvom susretu 17. kola Bundeslige Borussia Dortmund je  Signal-Iduna-Park savladala imenjaka iz Mönchengladbacha 2:1. Borussia Dortmund je sedmu prvenstvenu pobjedu ostavarila iako je 53 minute igrala sa igračem manje.

Domaćini su poveli u 35. minuti, Mohamed Zidan je pogodio sa vrha 16- terca, to je bio njegov četvrti
ovosezonski gol. Radost domaćih navijača pokvario je samo tri minute nakon gola, Mađar Tamas Hajnal koji je bespotreno zaradio crveni karton.

Iako su igrali u nastavku utakmice sa igračem manje, domaćini su stigli relativno lako i do drugog gola. Igrala se 56. minuta kada je na dodavanje Jakuba Blaszczykowskog, Turčin Nuri Sahin postiže gol za 2:0. Tek nakon primljenog gola gosti iz Mönchengladbacha su zaigrali nešto bolje, ali osim gola Van den Bergha u 80. minuti, ništa više nisu uspjeli napraviti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.