Dortmund posrnuo, Stuttgart peti put u nizu poražen

Bundesliga

Dortmund posrnuo, Stuttgart peti put u nizu poražen

Danas je nastavljeno takmičenje u njemačkoj Bundesligi, a u popodnevnom terminu odigrano je šest utakmica u okviru 21. kola.

U derbiju kola aktuelni prvak Njemačke Borussija je u Dortmundu dočekala sve bolji Hamburg, koji je na kraju slavio sa 4:1. Ove dvije ekipe odigrale su prvo poluvrijeme prepuno uzbuđenja, golova i crvenih kartona.

Počelo je u 17. minuti kada je Poljak Robert Lewandowski doveo domaće u prednost. Međutim, praktično već u slijedećem napadu HSV je izjednačio preko Artemsa Rudnevsa.

Veliki preokret Hamburgu i vodstvo od 1:2 donio je u 26. minuti Son, a Borssija je od 31. minute ostala sa igračem manje u polju, nakon što je put u svlačionicu zaslužio Lewandowski zbog neopreznog starta.

I Hamburg je u nastavku ostao sa desetoricom, nakon što je u 60. minuti isključen Jeffrey Brouma zbog prekršaja nad Marcom Reusom.

Međutim, samo minutu kasnije, HSV je povisio na 1:3 drugim golom Rudnevsa, te tako zapečatio pobjedu. Konačan rezultat minutu prije kraja susreta postavio je Son.

Agonija Stuttgarta u proljetnom dijelu sezone nastvaljena je i u ovom kolu, a pretprili su peti uzastopni poraz nakon što je Werder odnio bodove slavivši sa 4:1.

Švabe su dočekale Werder, koji je poveo golom Mehmeda Ekicija u 34. minuti. U nastavku su domći uspjeli izjednačiti golom Traorea u 50. minuti, ali je prednost gostima iz Bremena vratio Aaron Hunt u 61. minutu.

Pobjedu gostima sa sjevera Njemačke ovjerio je svojim drugim golom Ekici u 74. minuti, da bi konačan rezultat u 89. minuti postavio Bruyne.








Borussia Dortmund vs HSV 1:4 GOALS HIGHLIGHTS by UCL2410
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije