Dortmund preuzeo prvo mjesto

Pobjedom u Nurnbergu

Dortmund preuzeo prvo mjesto

U prvoj utakmici 20. kola Bundeslige, Borussia Dortmund je kao gost savladala Nurnberg rezultatom 0:2 i na taj način došla na prvo mjesto, prije preostalih utakmica, koje se igraju tokom vikenda.

Na stadionu EasyCredit u Nurnbergu, pri temperaturi od -12 C, okupilo se fantastičnih 46. 000 gledalaca.

Nurnberg je sjajno otvorio utakmicu i u prvih dvadesetak minuta stvorio tri sjajne prilike.

Prvo je Maroh u 10. minuti nakon kornera i velike gužve, šutirao iz neposredne blizine, ali je gostujući golman odbranio, a već u narednom napadu, ponovo nakon jednog kornera, Simons je glavom šutirao, a Kagawa sa gol-linije izbacio loptu.

U 18. minuti još jedan korener za domaće, lopta dolazi do Pekharta, koji iz čiste situacije, sa neka tri-četiri metra, šutira preko gola.

Dortmund je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao u 21. minuti, kada je Lewandowski izašao sam pred golmana Schafera, koji je sjajno intervenisao i spasio svoj gol. Ponovo je Lewandowski u 33. minuti sa nekih dvadesetak metara šutirao, a Schafer ispod prečke izvadio loptu, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova.

Već na otvaranju drugog poluvremena, Dortmund je poveo. Odbrana Nurnberga je bila loše postavljena, jedna lopta je prošla kroz sredinu, na desnu sreanu do Piszczeka, koji je odigrao povratnu loptu za Kehla i koji je sa nekih desetak metara, prizemnim šutem pogodio za 0:1.

U nastavku se igralo bez većih uzbuđenja. Borussia je kontrolisala igru, ne dozvolivši domaćima da naprave neku priliku, a u 82. minuti, Lucas Barrios, koji je zamijenio Lewandowskog, svojim prvijencem ove sezone postavlja konačan rezultat 0:2. Dortmund je ovom pobjedom došao na prvo mjesto sa 43 boda, a Nurnberg je ostao četrnaesti sa 21 bodom.



Nür - Bor 0-1


Nür - Bor 0-2

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.