Dortmund protutnjao Hamburgom

Bundesliga

Dortmund protutnjao Hamburgom

U pretposljednjem susretu 18. kola njemačke fudbalske Bundeslige, aktuelni prvak Borussija iz Dortmunda protutnjala je Hamburgom, slavivši sa ubjedljivih 5:1.

Aktuelni njemački prvak pokazao je da je i ove sezone jedan od najveći kandidata za vrh tabele, a demonstraciju sile pokazali su danas u gostima kod ove sezone neprepoznatljivog Hamburga.

Milionere je u prednost u 16. minuti doveo Grosskreutz, a do isteka prvih 45 minuta Dortmund je povećao prednost na 2:0, nakon što je u 37. minuti pogodio Poljak Lewandowski.

U nastavku je na scenu stupio još jedan Poljak, Blaszczykowski     koji je sa dva gola u 58. i 76. minuti sa bijele tačke povisio prednost Borussije iz Dortmunda na 4:0.

Levandowski je ponovo upisao u strijelce sedam minuta prije kraja za velikih 5:0, a sve što je Hamburg uspio napraviti jeste počasni gol Juana Pabla Guerrera četiri minute prije kraja.
HSV vs Borussoa Doprtmund 1:5 GOAL HIGHLIGHTS by maidb7abc

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.