Dortmund s lakoćom protiv Augsburga
Slavlje fudbalera Borussije protiv Augsburga

Ibišević sa klupe gledao Bayern

Dortmund s lakoćom protiv Augsburga

Danas je odigravanjem pet utakmica nastavljano osmo kolo njemačke fudbalske Bundeslige.

Aktuelni prvak Borussija iz Dortmunda dočekala je na svom terenu Augsburg, te na njemu iskalila frustracije nakon poraza u Marseillu u okviru Lige prvaka, slavivši sa ubjedljivih 4:0.

Nekadašnji saigrač našeg reprezentativca Semira Štilića u Lechu iz Poznana Lewandowski načeo je mrežu novajlije u Bundesligi u 30. minuti. Isti je igrač u pretposljednjem minutu prvog dijela susreta svojim drugim golom povisio prednost prvaka na 2:0.

Gosti su već u trećoj minuti nastavka imali sjajnu priliku za smanjenje zaostatka, ali kada je Sankoh promašio penal, svima je postalo jasno da će bodovi ostati u Dortmundu.

Tako je i bilo. Prvo je Mario Gotze u 75. minuti povisio vodstvo svoje ekipe na 3:0, da bi tačku na i stavio Lewandowski tri minute kasnije, za svoj hat-trick.

Bayer je u Leverkusenu sa laganih 3:1 došao do pobjede nad Wolfsburgom. Castro je doveo Apotekare u prednost u 14. minuti, a na 1:1 izjednačio je Mario Mandžukić. Eren Derdiyok je u nastavku, u 65. minuti, vratio prednost Leverkusenu, a konačan rezultat pet minuta prije kraja postavio je Stephan Kiessling. Hasan Salihamidžić je ovaj susret odgledao sa klupe Wolfsburga.

Freiburg je golom Fluma došao do pobjede nad Borussijom iz Moenchengladbacha, a Mensur Mujdža odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Hoffenheim i Bayern iz Minhena su remizirali, 0:0, a Vedad Ibišević 90 minuta je presjedio na klupi domaćih.




Hof - Bay chance hof www.rojadirecta.es by kehl3

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.