Dortmundska Borussia nastavlja niz

Bundesliga, 19. kolo

Dortmundska Borussia nastavlja niz

Edmir Škorić

Dormuntska Borussia došla je do minimalne pobjede nad HSV-om (1:0). Strijelac jedinog gola bio je Nelson Valdez u 36. minuti.

Kada je sudija označio kraj utakmice, 80.000 navijača počelo je slaviti zajedno sa svojim igračima. Izgledalo je kao da su igrači igrači Borussije osvojili natjecanje, no slavlje je sasvim opravdano, budući da momčad iz Dortmunda za poraz ne zna već dvanaest utakmica i trenutno su na četvrtom mjestu tabele.

Prvu priliku imali su gosti, kada je Trochowski izveo slobodni udarac, ali pored desne stative rezervnog golmana Zieglera. U 23. minuti Bender je snažno šutirao sa 25 metara, lopta prošla pored desne stative Rosta. Domaći su poveli u 35. minuti kada je Aogo nespretno loptu dodao do napadača Borussije Nelson Valdeza koji sa namiješta te sa sedamnaest metara precizno pogađa gornji desni ugao Rostovog gola.

Dobra šansa za domaće igrače u početku drugog dijela. Barrios je najprije lijepo zamolio Rozenhala, a onda sa šest metara šutirao, Rost fantastično odbranio. Deset minuta kasnije HSV je imao priliku. Ubačaj s lijeve strane, Mladen Petrić sa pet metara glavom loptu plasirao preko gola. Par minuta kasnije Petrić ubacje, a Berg s pet metara šutira, rezervni golman Dortmunda brani.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i HSV je poražen nakon što je vukao pozitivan niz od 13. kola i minimalnog poraza od Bochuma (1:0).

Bundesliga, 19. kolo:

Borussia Dortmund - HSV 1:0 (Nelson Valdez 36')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.