Dos Santosa prati Bešiktaš

Dos Santosa prati Bešiktaš

Edmir Škorić

Nakon što je u Londonu imao jednu lošu sezonu za zaborav, za mladog meksičkog talenta interesuje se turski Bešiktaš i engleski Sunderland. Dakako, riječ je o Giovani Dos Santosu, igraču koji je za 6 miliona eura u Tottenham stigao iz Barcelone.

Perspektivni ofanzivac, Giovani Dos Santos, na meti je turskog Bešiktaša, pišu britanski mediji. Naime, nakon što nije imao baš bajnu sezonu u dresu Pijetlova, 20-godišnji Meksikanac mogao bi napustiti White Harte Lane.

Osim Bešiktaša, Dos Santosa u svojim redovima žele i čelnici Sunderlanda, posebno nakon što Crne mačke nisu uspjele angažovati Diego Buonanottea iz River Platea, pa se nadaju da će pokušaj da dovedu Meksinaknca biti dosta uspješniji.

Za 6 miliona eura napustio je Nou Camp i potpisao za Tottenham, a prošlu sezonu posuđen je Ipswichu gdje je u osam utakmica postigao četiri gola. Bilo gdje da ode, katalonskom klubu će od ovog transfera pripasti 20%, kako stoji u ugovoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.