"Došli smo ovdje igrati, a ne umirati"

Seydou Keita otvoreno

"Došli smo ovdje igrati, a ne umirati"

Edmir Škorić

Veznjak Barcelone i reprezentacije Malija Seydou Keita uplašen je zbog svega što se dešavalo u Angoli i njegova želja je, kako sam kaže, živ se vratiti kući.

Togoanci su na zahtjev sopstvene vlade odlučili povući se sa takmičenja Afričkog kupa nacija, budući da su doživjeli oružani napad u angolskoj pokrajini Cabinda. Troje ljudi iz stožera reprezentacije je preminulo, a veznjak Malija Seydou Keita zabrinut je zbog svega.

Keita je u subotu navečer postigao dva gola protiv domaćina Angole, nakon što je Angola vodila s 4:0, a Mali do kraja utakmice izjednačio na 4:4.

"Moram reći da sam prestrašen zbog toga što ne znam ovu zemlju. Nakon što sam vidio što se dogodilo Togu, uplašen sam. Nikada se ne zna kad se tako nešto može ponoviti. Moja jedina briga je povrtak kući", kazao je Keita.

29-godišnjak je u strahu da će biti teško promijeniti sliku o afričkom nogometu, koju je znatno poprljao šokantan napad na Togoance.

"Ovo što se dogodilo je vrlo teška situacija za Togo ali je također negativna za afrički nogomet. Konfederacija afričkog nogometa i političari ovog kontinenta moraju poduzeti mjeru za izbjegavanje ovakvih situacija. Nogomet je postao nešto važno u cijelom svijetu i ova slika od petka je jako jako loša za Afriku i njen nogomet", dodaje Barcelonin veznjak, ističući za kraj.

"Došli smo ovdje da igramo, ne da umiremo...."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti