Dosta italijanskih klubova priželjkuje dolazak Vidića
Foto: EPA

Milan, Inter, Fiorentina...

Dosta italijanskih klubova priželjkuje dolazak Vidića

Edmir Škorić

Kapitena Manchester Uniteda Nemanju Vidić, navodno, želi Inter iz Milana.

Italijanski mediji tvrde kako je Inter spreman ponuditi ugovor srbijanskom stoperu kojem ugovor s Crvenim vragovima ističe već na ljeto. 

Kako Vidić još nije produžio saradnju sa trenutnim klubom, postoji mogućnost da bez obeštećenja karijeru nastavi izvan Old Trafforda.

Dosta italijanskih klubova zanima se za Vidića. Milanski klubovi su "najglasniji", a tu su još Napoli i Fiorentina. No, Vidić će svakako, ukoliko se odluči da promijeni klub, tražiti sredinu gdje će moći da uživa u mečevima Lige prvaka.

Ni Milanu ni Interu, kako sada stvari stoje, taj podatak ne ide u prilog. Vidić je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, da bi 2006. godine, nakon dvije sezone igranja u Spartak Moskvi, prešao u United, gdje je do sada nastupio na 287 susreta i postigao 20 golova uz pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.