Doumbia odlučio moskovski derbi

CSKA bolji od Spartaka

Doumbia odlučio moskovski derbi

E. Škorić

CSKA je slavio u moskovskom derbiju protiv Spartaka s minimalnih 1:0 u utakmici 17. kola ruske Premier lige.

Moskovski, ali i ruski derbi nije donio previše golova. Tek jedan pogodak presudio je dvoboj trećeplasirane i četvrtoplasirane momčadi prvenstva.

Sjajni napadač Obale Slonovače Seydou Doumbia je u osmoj minuti pogodio za, ispostavilo se, konačnih 1:0. Sada se CSKA bodovno izjednačio sa Spartakom (33), a isti broj bodova ima i moskovska Lokomotiva. Vodeći Zenit ima tri boda više...

Zenit je, podsjetimo, jučer pred svojim navijačima poražen od Rostova neočekivano s 0:2. U subotu su, pored derbija CSKA - Spartak, odigrana još dva meča. Rubin je bio bolji od Tom' Tomska s 1:0 u gostima, dok je Amkar s 3:1 nadigrao Kuban iz Krasnodara.

Premier liga, 17. kolo:
Zenit - Rostov 0:2
Tom' Tomsk - Rubin 0:1
Amkar - Kuban 3:1
CSKA - Spartak 1:0 (Doumbia 7) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.