Doumbia srušio Nalčik, Zahiroviću 90 minuta

Doumbia srušio Nalčik, Zahiroviću 90 minuta

Odigrane su dvije utakmice 29. kola ruske Premier lige, a Spartak Nalčik našeg Adnana Zahirovića stradao je na gostovanju kod CSKA Moskve sa 4:0.

Nije se činilo da će se utakmica završiti sa četiri gola u mreži Nalčika. Gosti su nisu bili puno lošiji u ovom susretu, međutim za njih koban je bio Doumbia koji je pred kraj susreta postigao hat-trick.

Vagner Love je postigao vodeći gol za CSKA u 34. minuti na asistenciju Doumbije, a rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. Zahirović je u 59. minuti zaradio žuti karton, a na terenu je proveo svih 90. minuta.

Strijelac prvog gola, Vagner Love zaradio je crveni karton u 74. minuti i tako ostavio samog Doumbiju u napadu, koji je od 83. minuti do kraja susreta postigao čak tri gola i tako donio uvjedljivu pobjedu svojoj ekipi. Elvir Rahimić presjedio je ovu utakmicu na klupi.

U drugom današnjem susretu koji je odigran nešto ranije bodove su podijelili Kazan i Rostov. Domaći su poveli preko Vocchettija u 56. minuti, da bi samo pet minuta kasnije Grigoriev izjednačio na 1:1, a rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.