Uprava kluba ruši rekorde: Bh. fudbaler dobio petog trenera u tekućoj sezoni

Potezi koje je teško objasniti

Uprava kluba ruši rekorde: Bh. fudbaler dobio petog trenera u tekućoj sezoni

H. Zilić
Teme:

Kiparski klub Doxa došao je u centar javnost zbog nevjerovatnih odluka Uprave kluba. Kiparska sezona je na polovini, a ekipa Doxe je ma 13. poziciji sa 12 bodova.

Loši rezultati Doxe mogu se možda pronaći u činjenici da je Uprava kluba za 20 kola promijenila čak pet trenera.

Sada su imenovali Costasa Sakkasa za novog trenera.

Pomenuti stručnjak će na klupi Doxe zamijeniti Victora Basareda, španskog stručnjaka koji je u klubu proveo samo deset dana.

Basadre je vodio jednu utakmicu i Uprava kluba mu je dala otkaz.

Oglasi

Nevjerovatni potezi u ovom kiparskom klubu gdje se igrači svakom petu utakmicu u prosjeku moraju navikavati na novog trenera.

Sakkas je već nradio na Kipru 2020. godine tako da mu teren neće biti nepoznat.

Inače za tim Doxe igra i bh. fudbaler Semir Kerla, a pored Kerle u timu je još nekliko internacionalaca iz Hrvatske, Portugala, Sjeverne Makedonije, Srbije, Nigerije, SAD-a, Gane, Poljske, Danske...

Uprava kluba je trošila novac ljetos, ali očigledno smatraju da su svi problemi bili u trenerima.

Vidjet ćemo hoće li se do kraja sezone spasiti opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi