Jović nije razočaran velikim brojem promašaja, a Milin nije ni planirao bodove u Srebreniku

Treneri nakon duela Tuzla City - Posušje

Jović nije razočaran velikim brojem promašaja, a Milin nije ni planirao bodove u Srebreniku

Midhat Šljivak

Tuzla City je danas u Srebreniku uvjerljivo savladala Posušje s 3:0.

Tuzlanski tim je dominirao u ovom meču. Da nije bilo golmana Kukića Posušje bi Srebrenik napustilo s mnogo više golova u mreži, ali i ovim rezultatom je trener FK Tuzla City Dragan Jović zadovoljan.

"Falila je realizacija, ali momci su kreirali toliko prilika. Bilo je bitno da se vratimo nakon poraza od Željezničara, uspjeli smo. Raduje me što su igrači koji su imali manju minutažu zadovoljili i pokazali da njih možemo računati. Zaslužena pobjeda", rekao je Jović.

Srebrenik se pokazao kao dobar domaćin. U subotu Tuzla City ponovo igra u ovom gradu, a Jović se nada pobjedi protiv Leotara.

"Hvala domaćinu na prijemu, pripremi terena i podršci. Nadam se da će u subotu protiv Leotara biti ovako. Imperativ je pobjeda, želimo ići prema vrhu", istakao je trener Cityja.

Posušaci su danas pokazali premalo. Svjestan toga je trener ovog kluba Ferdo Milin.

"Zaslužena pobjeda Tuzle. Nas je istrošila utakmica sa Slogom kući i nemam tu šta više dodati. Čini se kao neki prevelik i lagan rezultat. Fali nam onaj mali detalj, a taj mali detalj smo potrošili protiv Sloge", istakao je Milin.

Tuzla City će dakle seriju pobjeda imati šansu da nastavi u subotu protiv Leotara, a iz četiri odigrane utakmice tim Dragana Jovića ima sedam osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane Posušje je u pet utakmica osvojilo samo četiri boda. To sigurno nije ono što su planirali na početku sezone.

Ovaj klub je trenutno na 10. poziciji prvenstvene tabele, a u narednom kolu ih čeka duel protiv Igmana iz Konjica.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Kako ce Milin planira išta kad ove sezone mora pustiti sve tri utakmice Tuzli city,radi onih tri boda na kraju prošle sezone
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi