Dragan Jović vodi bh. novinare
Dragan Jović, najbolji trener u Premijer ligi BiH

Riješene dileme oko protivnika

Dragan Jović vodi bh. novinare

U samo dva dana pronašla su se riješenja za dva upražnjena termina fudbalske reprezentacije BiH, tačnije 5. i 9. juna.

Prvo je dogovoren prijateljski susret sa selekcijom Omana, 9. juna u Francuskoj, a četiri dana ranije izabranici selektora Miroslava Blaževića odigraće utakmicu sa odgovarajućim timom bh. novinara koju će činiti igrači iz Premijer lige BiH, potencijalni reprezentativci naše zemlje te fudbaleri koje bi Blažević mogao priključiti našem A timu uskoro.

Na prvom sastanku za ovaj susret novinari su za selektora gotovo jednoglasno izabrali trenera Zrinjskog, lidera u Premijer ligi BiH, Dragana Jovića, kojem će asistirati Sakib Malkočević (Sloboda) i Zoran Erbez (Slavija), dok će direktor tima biti Bakir Tiro, urednik sedmične bh. sportske novine "Sport Centar", čiji će prvi broj izaći u utorak (28. aprila).

Planirano je da susret bude odigran na Olimpijskom stadionu «Asim Ferhatović - Hase», a očekuje se da mu prisustvuje oko 15-tak hiljada gledalaca.

Podsjetimo, u kvalifikacijajama za Mundijal 2010. u Južnoafričkoj republici, reprezentaciji BiH preostala su još četiri susreta, protiv Armenije (5. septembra), Turske (9. septembra), Estonije (10. oktobra) i Španije (14.oktobra).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.