Drama na Vicente Calderonu pripala Atleticu

Tri gola, tri penala, tri crvena za pobjedu Atletica

Drama na Vicente Calderonu pripala Atleticu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Atletico Madrida savladali su večeras na Vicente Calderonu ekipu Seville sa 2:1 u susretu polufinala Kupa kralja.

Ovaj susret donio je dosta uzbuđenja, a vidjeli smo tri gola, tri penala i tri crvena kartona, od kojih je jedan dobio i Emir Spahić.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je mnogo bolju igru domaćeg tima. Nakon prvih 25 minuta većih uzbuđenja nije bilo, da bi onda Adrian u nekoliko navrata dobro zaprijetio Betu, ali promjene rezultata nije bilo.

Negredo je u 37. minuti šutam sa distance prvi put zaprijetio domaćem golmanu Cortoisu, ali je mladi golman odbranio. Najveću priliku je propustio Diego Costa za domaće u 45. minuti. Izašao je sam pred Beta, ali je šutirao pored stative, te se na odmor otišlo bez golova.

Navas je dobrim pokušajem za Sevillu otvorio drugo poluvrijeme, a onda je Emir Spahić bio u glavnoj ulozi. Igrao je kapiten naše reprezentacije rukom u kaznenom prostoru, te je isključen zbog drugog žutog kartona. Penal je u pogodak pretvorio  Diego Costa za vodstvo Atletica od 1:0.

Ipak, u 55. minuti novi crveni karton i novi penal. Godin je zaustavio rukom pokušaj Negreda prema golu, te je isključen, a sudija Gamez pokazuje na bijelu tačku. Negredo je preuzeo odgovornost, te je matirao Curtoisa za 1:1.

Kao da je taj gol probudio igrače Seville. Rakitić je u 60. minuti imao dobar šut koji je završio tik uz stativu gola Jorgandžija. Novi penal dosuđen je u 71. minuti. Navarro je ovog puta igrao rukom, a Diego Costa još jednom pogađa za 2:1.

Uzbuđenja nije bilo do 85. minute. Navarro je startovao na Costu, te je dobio izravan crveni karton. Pokušao je Atletico do kraja doći do još jednog pogotka, no to im nije uspjelo, te je susret završen pobjedom Jorgandžija od 2:1.

Miroslav Stevanović nije igrao za Sevillu u ovom susretu.

 


Gol de Costa vs Sevilla by adrisamu
Gol de Negredo vs Atlético by adrisamu
Gol de Costa vs Sevilla (2) by adrisamu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.