Drama na vrhu kolo prije kraja

Fudbalsko prvenstvo Češke

Drama na vrhu kolo prije kraja

Adnan Beganović

U okviru 29. kola češkog fudbalskog prvenstva odigrani su svi susreti, a kolo prije kraja prvenstva u igri za naslov ostale su tri momčadi i to Sparta, Ostrava i Jablonec za koji nastupa naš Anes Haurdić.

Teplice naših Ajdina Mahmutovića i Admira Ljevakovića u 28. kolu pred svojim navijačima odigrali su samo 1:1 sa Sigmom, te su tako izgubile sve šanse za tituli. Sigma je bolje otvorila susret i u 30. minuti pogotkom Navratila povela je 1:0. Dvije minute prije odmora Vachoušek je izjednačio. Do kraja utakmice nije bilo pogodaka, iako su obje momčadi imale po nekoliko izglednih prilika.

Jablonec je u Pragu s ubjedljivih 3:0 svladao domaću Slaviju, a naš mladi reprezentativac Anes Haurdić nije u ovom susretu nastupao. Strijelci za Jablonec bili su Pekhart, Jarolim i Lafata. Ovom pobjedom Jablonec je kolo prije kraja prvenstva zahvaljujući remiju Sparte i Libereca (2:2), te Ostrave i Mlade Boleslav (2:2), ostao u utrci za naslov.

Nakon 29. kola na čelu tabele nalaze se Sparta i Ostrava sa po 59 bodova, Jablonec je na 3. mjestu sa 58 bodova, dok su Teplice 4. sa 55 bodova.

Rezultati 29. kola:
Bohemians Prague - Plzen 2:2
Bohemians - Kladno 0:0
Budejovice - Brno 1:3
Liberec - Sparta Prague 2:2
Ostrava - Mlada Boleslav 2:2
Slavia Prague - Jablonec 0:3
Slovacko - Pribram 2:1
Teplice - Olomouc 1:1

Poredak: Sparta 59, Ostrava 59, Jablonec 58, Teplice 55...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.