Drama u avionu, medicinski tim Sarajeva spasio život

Nesvakidašnja scena

Drama u avionu, medicinski tim Sarajeva spasio život

Kolektiv FK Sarajevo zaputio se jutros sa sarajevskog aerodroma ka Moldaviji, gdje fudbalere u četvrtak očekuje prva utakmica kvalifikacija za učešće u UEFA Evropskoj ligi.

U toku leta za turski grad Istanbul, desila se nesvakdišanja scena. Naime, jednom putniku se naglo zdravstveno stanje pogoršalo, te je izrazito nizak krvni pritisak doveo njegov život u opasnost, a tijelo u stanje prije infarkta. 

Brzom intervencijom članova medicinskog tima FK Sarajevo, doktora Adnana Hadžimuratovića i fizioterapeuta Ismara Hadžibajrića, te višeminutnim naporima, stanje putnika se stabilizovalo, te je uspješno podnio trenutak kada je avion sletio na istanbulski aerodrom i bez poteškoća je napustio samu letjelicu.

Poznanici ovog starijeg gospodina imali samo riječi hvale za medicinske radnike FK Sarajevo, a naročito je zanimljivo spomenuti da je riječ o turskom državljaninu, koji je u proteklim danima boravio kao turista u gradu Sarajevu, a upravo je u majici kupljenoj u Fan Shop-u Sarajeva, u Bezistanu, putovao nazad u svoju državu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U FK Sarajevo svakako mogu biti ponosni na izuzetnu reakciju doktora Hadžimuratovića i fizioterapeuta Hadžibajrića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi