Drama u Bihaću, Čapljini bod u Livnu

25. kolo Prve Lige FBiH

Drama u Bihaću, Čapljini bod u Livnu

E. Škorić

Danas je odigrano pet od osam susreta 25. kola Prve Lige Federacije BiH. Jedini osvojen bod i čast gostima pripala je ekipi Čapljine koja je u Livnu sa Troglavom odigrala neriješeno (1:1). Sutra su na rasporedu još tri meča.  

Najviše golova palo je u Bihaću, utakmica u kojoj su gosti iz Semizovca bili na rubu velikog čuda, no, Jedinstvo na kraju dolazi do preokreta i pobjede. Najprije je Ozren vodio sa 0:2, prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 2:3, a u drugom dijelu efikasniji su bili Bišćani koji su na kraju slavili sa visokih 5:3.

U Banovićima su se sastali stari rivali Budućnost i kakanjski Rudar. Na poluvrijeme se otišlo sa netaknutim mrežama, a u nastavku svi prisutni mogli su vidjeti pet golova, tri u mreži Rudara i dva u mreži Budućnosti. Bugojanska Iskra se pobjedom nad Bratstvom iz Gračanice (2:0) popela na 4. mjesto, a trećeplasirana Bosna iz Visokog je "deklasirala" Krajinu iz Cazina rezultatom 3:0. Čast gostiju u ovom kolu spasili su igrači Čapljine koji su u Livnu kod Troglava odigrali 1:1. Čapljina se pokušava "iščupati" sa mjesta koje vodi u drugu ligu.

Sutra se sastaju Omladinac iz Mionice i Vitez, u Gabeli Gošk dočekuje Sašk, a provplasirani Olimpik ide na noge Žepču.

Rezultati 25. kola Prve Lige FBIH:
Budućnost (B) - Rudar Kakanj 3:2
Jedinstvo - Ozren 5:3
Iskra - Bratstvo 2:0
Bosna Visoko - Krajina 3:0
Troglav - Čapljina 1:1
Omladinac - Vitez (nedjelja)
Žepče - Olimpik (nedjelja)
Gošk Gabela - Sašk N. (nedjelja)

 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije