Dramas do druge uzastopne pobjede

Dramas do druge uzastopne pobjede

Posljednjeplasirana ekipa grčke Superlige, Doxa Dramas, uspjela je doći do tek treće ovosezonske pobjede, odnosno druge u nizu, slavivši danas nad Panaitolikosom.

Dramas je na svom Kaftanzoglio stadionu dočekao Panaitolikos i slavio sa 2:1. Iako su gosti prvi došli u vodstvo, Dramas je do preokreta došao u posljednjih 25 minuta susreta preko Vitora Lime i Leonidasa Kyveldisa. Jedini strijelac za Panaitolikos bio je Georgios Kousas.

Drugi susret bio je također efikasan, a u duelu između Atromitosa i Kerkyre viđena su četiri pogotka. Domaća ekipa slavila je sa 3:1. Eduardo Brito je pogodio za 1:0 u 18. minuti, da bi gosti preko Christosa Kalantzisa poravnali rezultat deset minuta kasnije. 

Ipak, Atromitosu preokret donosi sokratis Fytanidis u 37. minuti, a konačnih 3:1 postavio je strijelac prvog gola, Brito. Atromitos se sada primakao na samo jedan bod pozicijama koje vode u Play-off grčke Superlige, dok će Kerkyra i naredno kolo dočekati u opasnoj zoni.

Grčka Superliga, 21. kolo:

Doxa Dramas - Panaitolikos 2:1 (Lima pen. 65, Kyveldis 82 / Kousas 61)
Atromitos - Kerkyra 3:1 (Brito 18, 74, Fyntanidis 36 / Kalantzis 29)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.