Draxler: Čast je izvesti penal Buffonu

Vezni igrač Njemačke o sinoćnjem jedanaestercu

Draxler: Čast je izvesti penal Buffonu

D. Vejo

Fudbaleri Njemačke su sinoć boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili Italiju sa Evropskog prvenstva i tako se plasirani u polufinale istog.

Među zapaženim pojedincima bio je mladi igrač sredine terena Julian Draxler koji je u drugom produžetku meča imao sjajnu priliku da riješi utakmicu, međutim njegove makazice otišle su tik iznad prečke. Ipak, 22-godišnjak je preuzeo odgovrnost izvođenja jedanaesterca i hladnokrvno matirao jednog od najboljih golmana svijeta, Gianluigija Buffona.

"Buffona sam pratio još kao dječak. Nisam imao strah da izvedem penal protiv jedne od najvećih legendi ovog sporta. Naprotiv, bila mi je čast", kazao je za inostrane medije mladi Julian Draxler.

Njemačka u polufinalu čeka boljeg iz večerašnjeg duela Francuska i Island.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi