"Draže mi je izgubiti od tima poput Širokog, nego protiv nekog ko se služi nečasnim radnjama"
Foto: Screenshot

Amar Osim nakon utakmice

"Draže mi je izgubiti od tima poput Širokog, nego protiv nekog ko se služi nečasnim radnjama"

M. Šljivak

Željezničar je danas na Grbavici doživio je iznenađujući poraz od Širokog Brijega.

Gosti sa Pecare su slavili sa 1:2, a na press konferenciji je trener domaćeg tima Amar Osim istakao da mu je draže da izgubi protiv tima kakav je Široki, nego protiv nekog koji se služi nečasnim radnjama.

"Prilično uzbudljiva utakmica između dva protivnika koji su se željeli nadigravati. Ako trebamo izgubiti utakmicu koju trebamo pobijediti, volim da je to protiv tima koji se ne služi nečasnim radnjama. Nismo bili toliko loši, ali to je fudbal", istakao je Osim i potom je dodao:

"Široki se nije valjao, nije nabijao loptu, igrali su u skladu sa svojim mogućnostima, dali su golove iz igre, nesmotrenih reakcija s naše strane. Teže je doći u dobru šansu, nego je iskoristiti. Nekad se na neke stvari ne može uticati. Krpić promaši penal, Štilić dvije - tri šanse...Pa, Široki je imao šest zicera protiv Sarajeva i ostalo je 0:0".

O izmjenama koje je napravio je rekao:

"Jednog igrača smo zamijenili jer nije dugo igrao. Od tri izmjene dvojica igrača su tražili".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom je Osim zaključio:

"Kad izgubiš od ekipe s 11 bodova manje i koja je realno bila slabija od nas, svaki normalan trener razmišlja gdje je pogriješio. Ima hiljade faktora na koje trener utjece. Znamo da je rezultat najvažniji, ali bilo je dosta dobrih stvari, ali bilo je i loših stvari. Derbi je specijalan meč i u tu nema pravila, napravili smo situacije, ali ih nismo materijalizovali, nadam se da će nam se ovo što prije vratiti", dodao je trener Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Ko o cemu ****** o postenju... I ostavi se ti Fk Sarajeva bar jednu tekmu kad izgubis... Cuj Morža Siroki je protiv Sarajeva imao 6 zicera... A sto ne rece da si jedini trener iz BiH koji je bio pod istragom FIFA-e...
56 24
VelaHavle
Ko o cemu, ku*va o postenju HAHAHAH
25 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi