Dražen Bagarić pred povratkom u Premijer ligu BiH

Novi izazov

Dražen Bagarić pred povratkom u Premijer ligu BiH

E. Škorić

Dražen Bagarić blizu je povratka u Premijer ligu BiH, gdje je ranije igrao za Sarajevo i Široki Brijeg.

30-godišnji napadač je ljetos kao slobodan igrač otišao u Finsku gdje je potpisao za Honku. Ipak, samo pola godine kasnije blizu je povratka u BiH.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, Bagarić bi trebao pojačati FK Tuzla City, s tim da on još nije slobodan igrač, odnosno ima ugovor s Honkom, pa obje strane moraju čekati kako bi se sve na kraju realizovalo.

Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske je prethodno, prije odlaska u Finsku, odigrao 35 utakmica za Sarajevo te je postigao četiri gola uz osam asistencija.

Ambiciozni čelnici Tuzla Cityja žele dodatno pojačati tim, koji je već doživio određene promjene ove zime.

Dinoć Ćorić i Irfan Hadžić i Eldin Hasanbegović su stigli kao zvučna pojačanja na Tušanj, a ranije je postalo poznato da će Milenko Bošnjaković obavljati funkciju novog šefa stručnog štaba.

Bilo je i odlazaka. Između ostalog, Bakir Brajlović je prešao u Slogu Doboj, a klub je napustio i Semir Smajlagić koji se povezivao sa Sarajevom. Mladen Veselinović je također napustio Tuzla City.

Iako je početak sezone najavljivao uspješnu jesen Tuzla City je na kraju završio u donjem dijelu tebale te će na proljeće imati glavni cilj da sigurno sezonu privede kraju te preko Kupa pokuša izboriti Evropu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Tuzli će popularni Plavi trenirati do 25. januara kada slijedi odlazak u Antaliju. Nakon Turske će posljednja faza priprema biti obavljena u BiH.

Prije puta u Tursku bit će odigrane prijateljske utakmice protiv Loznice i Zvijezde Etno Selo Satnišići, dok će u Antaliji uslijedii tri provjere.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi