Drenthe: Uskoro ću preći u Liverpool

Holanđanin za Daily Star

Drenthe: Uskoro ću preći u Liverpool

Royston Drenthe se već duže vrijeme povezuje sa odlaskom iz Real Madrida, a sada je blizu prelaska u Liverpool kako je i on sam izjavio za Daily Star.

Još uvijek nije poznato da li su Real Madrid i Liverpool dogovorili uvijete za prelazak Roystona Drenthea na Anfield, ali Holanđanin je uvjeren kako će uskoro obući dres Redsa.

''Uskoro ću se prodružiti Liverpoolu, nadam se da ću imati dobru sezonu sa svojim novim klubom'', rekao je Drenthe.

Liverpool želi što prije naći lijevog beka nakon što su klub napustili Fabio Aurelio, Emiliano Insua i Philipp Degen. Trener Liverpoola, Roy Hodgson Drenthea vidi kao idealnog kandidata da popuni tu prazninu na lijevoj strani.

23-godišnji Holanđanin je u Real došao iz Feyenoorda na ljeto 2007. godine, ali se nikada nije uspio ustaliti u prvom timu. Ukoliko obuče dres Redsa, bit će treći Holanđanin na Anfieldu pored Ryana Babela i Dirka Kuyta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.