Dresden u zadnjoj minuti ostao bez boda

Subašiću devedeset minuta

Dresden u zadnjoj minuti ostao bez boda

Midhat Šljivak

Večeras su odigrana tri susreta 14. kola druge njemačke Bundeslige, a vrh tabele će i nakon ovog kola držati ekipa Fortune iz Dussedorfa.

Dusseldorf je u ovom kolu na svom terenu dočekao Dynamo iz Dresdena našeg Muhameda Subašića,  te ih je savladao rezultatom 2:1 golom Jovanovića iz 90. minuta susreta.

Poveli su domaći već nakon 20 minuta igre preko Beistera, da bi izjednačenje Dynamo donio Pote golom u finišu prvog poluvremena. Pritisak u posljednim minutama igrači Dynama nisu mogli izdržati, pa su igrači Fortune u zadnjoj akciji na utakmici došli do tri boda.

Muhamed Subašić je odigrao kompletan susret u dresu tima iz Dresdena.

U ostalim susretima Karlsruher je kao domaćin savladao Ingolstadt sa 3:2, dok je Union iz Berlina upisao gostujuća tri boda kod Braunschweiga rezultatom 2:1.

2. Bundesliga, 14. kolo:

Fortuna-Dynamo 2:1
Karlsruher-Ingolstadt 3:2
Braunschweig-Union Berlin 1:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.