Drina na krilima Mazića do prvih proljećnih bodova

Sjajno izdanje Zvorničana

Drina na krilima Mazića do prvih proljećnih bodova

D. Vejo

Ekipa Drine danas je u prvom kolu proljećnog dijela Prve lige Republike Srpske na gostovanju savladala fenjeraša Borac iz Šamca rezultatom 0:2 (0:2).

Od prvog sudijskog zvižduka, gosti iz Zvornika krenuli su na sve ili ništa. Prošlogodišnji premijerligaš redao je priliku za prilikom.

Trud se isplatio u 38. minuti susreta, kada se fudbaler Drine Nikola Mazić najbolje snalazi u šesnaestercu protivnika te tako svoj tim dovodi u vodstvo od 0:1. Do kraja prvog dijela, gosti su diktirali tempo na terenu, ali rezultat se nije mijenjao.

Zvorničani su i u drugoj dionici susreta nastavili u istom ritmu. Pokušavali su Stojanović i Stojanov da povećaju prednost, ali golman domaće ekipe čuvao je dobro svoju mrežu.

Ipak, Mazić nije imao mira pa tako 10 minuta prije kraja meča postiže svoj drugi gol na istom, a Drini donosi prva tri boda u 2017. godini.

Naredni meč, Drina igra na svom terenu protiv Sutjeske iz Foče, dok će Borac gostovati Zvijezdi 09 u Etno selu Stanišići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi