Drina umalo ispustila pobjedu protiv Podrinja

Golijada u Janji

Drina umalo ispustila pobjedu protiv Podrinja

D. Vejo

Ekipa Drine iz Zvornika na iznenađenje mnogih danas je savladala Podrinje u Janji rezultatom 2:3 (0:3), a u sklopu petog kola play-offa Prve lige Republike Srpske. 

Zvorničani su se sjajno postavili protiv tima koji je prema mišljenju mnogih najveće iznenađenje ove sezone u prvenstvu Republike Srpske.

Nakon prvih pola sata igre u Janji, gosti iz Zvornika su imali prednost od 0:3. Sva tri gola postigli su različiti igrači. Prvo je mrežu domaćina zatresao Rašević, a zatim Stojanović i Dragutinović. Do kraja prvog dijela meča, nije bilo prilika vrijednih pomena.

Činjenica da imaju tri boda u svojim rukama, vjerovatno je opustila Zvorničane, što fudbaleri Podrinja maksimalno koriste. Sredinom drugog poluvremena, na semaforu je stajalo 2:3. Za domaćina su pogađali Vujić i Barjektarević. Gosti su do kraja strahovali za bodove, ali Podrinje ipak nije imalo snage da stigne do remija.

Ovom pobjedom, Drina je praktično gurnula banjalučki Borac korak bliže tronu.

Već u srijedu, Drina će svoja koplja ukrstiti sa ekipom Rudara u Prijedoru, dok će Podrinje ugositi derventski Tekstilac.

Sutra:

Borac - Rudar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi