Drini rezultat u drugom planu, cilj je isforsirati mlade
FOTO: fkdrinazvornik.com

Oslanjaju se na vlastiti igrački pogon

Drini rezultat u drugom planu, cilj je isforsirati mlade

Adnan Beganović

Fudbaleri Drine u nedjelju su se vratili u Zvornik s priprema u Igalu, a već jučer su nastavili s radom.

U dosadašnjem dijelu priprema Drina je odigrala pet susreta, upisala je dva remija i tri poraza, no i pored toga stručni štab je zadovoljan učinjenim.

"Zadovoljni smo, ono što smo planirali to smo i ispunili, iako još uvijek nismo doveli neke fudbalere, no tu su mladi igrači na koje najviše računamo. Prije početka priprema smo regli da ćemo forsirati djecu iz ove regije, odnosno iz Drine i da će oni biti okosnica svega. Prema tome, neće nas interesovati niti rezultat, niti bilo šta drugo, osim forsiranja ovih mladih igrača iz Zvornika", za službenu stranicu kluba je istako šef stručnog štaba Cvijetin Blagojević.

"Odigrali smo pet utakmica, upisali smo dva remija i tri poraza. Uzimajući u obzir da se radi o jednom novom timu kojeg uglavnom čine mladi igrači onda možemo biti zadovoljni. U nekim susretima smo mogli i bolje proći rezultatski, no odlučili smo priliku pružiti svim igračima, pa se to odrazilo na rezultat. Zadovoljan sam jer nas nije niti jedna ekipa natrčala, niti je bila bolja od nas", dodao je Blagojević.

Okosnicu tima iz Zvornika činit će igrači koji su prošli pripreme u Igalu, no moguće je i da do kraja prelaznog roka Drinu pojača par fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trenutno smo u potrazi za igračima na mjestu stopera. Možda nam se vrati Lalić koji je branio naše boje u prvom dijelu sezone, a testirat ćemo i jednog fudbalera iz Austrije. Moguće je da nam dođe i jedan špic", zaključio je Blagojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi