Drogba: Mislim da ću biti potpuno spreman

Umorni napdač Obale Slonovače

Drogba: Mislim da ću biti potpuno spreman

Edmir Škorić

Napadač i ključni igrač Obale Slonovače, Didier Drogba, tvrdi da je potpuno spreman i odmoram za Afrički kup nacija koji počinje u nedjelju.

Prije prijateljske utakmice Obale Slonovače sa domaćinom Tanzanijom, bh. stručnjak i selektor Slonova Vahid Halilhodžić istakao je zabrinutost za stanje svojih igrača, a posebno Chelseaovog napadača Didier Drogbe.

"Istina je da sam bio umoran nakon što sam nastupio u našoj posljednjoj utakmici protiv Fulhama, ali nadam se da će se moje stanje poboljšati za vrijeme nastupa u Angoli", kazao je Drogba novinarima nakon pobjede nad Tanzanijom (1:0).

"Uvijek je dobro pobijediti u vašim pripremama prije utakmica Afričkog kupa nacija. Nismo imali dovoljno vremena za pripremu u Obali Bjelokosti, no vjerujem da ćemo biti potpuno spremni za Afrički kup nacija nakon što okončamo turneju u Tanzaniji", dodao je Chelseaov napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.